Traveling Blues Nights

Győr, Magyarország
  • Címkék
  • trió
Kezdés

2016. április 21. 19:00

Helyszín

Amstel Hattyú Fogadó

Töltésszer út 18.

9025 Győr, Magyarország

+36 96 518-423 amstelhattyu.eu
Térkép
Jegyvásárlási információk

Jegyek a helyszínen vásárolhatók elővételben. Előzetes asztalfoglalás ajánlott.

Fellépők
  • Tim Lothar Petersen
  • Mojo Workings
  • Dániel Balázs Boogie Woogie Trió
Leírás

Ezen az estén egy különleges zenei csemegét hallhat a közönség. Két élvonalbeli hazai blues - boogie csapat zenél közösen egy koncerten, ahol a fergeteges hangulatot a Dániából érkezett akusztikus gitáros énekes Tim Lothar Petersen elragadó személyisége, briliáns gitárjátéka és éneklése tarkítja.

Tim Lothar Petersen:

Évekig dolgozott Amerikában James Harman világhírű szájharmonikás zenekarában, majd pár éve átköltözött Dániába, ahol szólókarrierbe kezdett. Évek óta jelen van az európai és az Amerikai blues élmezőnyben, amit mi sem bizonyít jobban, mint az eddig kapott elismerések;
- International Awards of Honour – German Blues Awards 2014
- Semifinalist – International Blues Challenge, Memphis/ Tennessee 2014 & 2015
- Best Danish Blues Album - Danish Music Awards 2009
- Blues Artist of the Year - Copenhagen Blues Festival 2008 .

"Tim Lothar-ral először a Zenekar vezetője, Szabó Tamás játszott együtt egy örömzenélés keretében a szolnoki Tiszavirág Fesztivál keretében, ami a nagy sikerre való tekintettel több éven keresztül is megismétlődött. 2015-ben a zenekar is megismerkedett Tim-mel egy jam session alkalmával, így jött az ötlet, hogy meghívjuk őt egy közös koncert turnéra, amit nagy örömmel fogadott el."

Tim Lothar Petersen honlapja:
http://timlothar.flavors.me/

Mojo Workings:

2011-ben alakult Honfi Imre Olivér (vokál,gitárok), Horváth János (vokál, akusztikus gitár), Szabó Tamás (vokál, harmonikák) alapítótagokkal. A csapat, mint egy három éven keresztűl csak trió felállásban játszott. 2012-ben így készítették el első lemezüket "Back In The Day" címmel. Az akusztikus hangszerelést erősíti a három frontember vokális együtténeklése, amellyel egy egyedi mojos hangzást alakítottak ki. Koncertjeiken gyakran használnak érdekes, egyedi, ritkán látott hangszereket, mint a diddley-bow, stomp box vagy steel gitár. 2014-ben kibővült a trió két hazánkban ismert zenésszel, Mezőfi István (vokál, dob) és Pengő Csaba (nagybőgő) személyében. 2015-ben, már az ötösfogattal közösen jelentették meg második, "LongStep" című albumukat.
A zenekar egyedi, szinte már bélyeggé vált akusztikus hangzása mellett, folyamatosan új hangzásokat keres. Gyakran kalandoznak el a blues legkülönbféle irányzatai mellett a poppos vagy az oldies hangzásvilágba.
A mostani koncertjük turnéjukon is egy egyedi hangképpel kisérleteznek, mert erre a pár koncertre külön vendég tubást hívtak, Mazura János személyében.

A zenekar honlapja:
http://www.mojoworkings.hu/

Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió:

Dániel Balázs (zongora), Koch Barnabás (dob), Zink Ferenc (bőgő)
A Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió az egyetlen olyan zenekar jelenleg Magyarországon, amely tradicionális felállásban játszik boogie woogie-t egész estés produkció keretében. A boogie - woogie egy nehéz és egyedi zongorázási technikát igénylő műfaj, amelyben az improvizáció több mint lényeges, így bármennyi előadáson vesz is részt valaki, bizonyos, hogy sosem lesz része kétszer ugyanabban a műsorban. Mindenki, aki csak látta és hallotta őket, meggyőződött afelől, hogy nem csak Balázs, de Ferenc és Barnabás is mesterien bánnak hangszerükkel. A technikai tudáshoz remek hangulat, ütős poénok és játékukat fűszerező színes elemek egyaránt társulnak. Ezeket a koncerteket nehéz ülve végighallgatni, hiszen a lüktető ritmusokra mindenkinek járni kezd keze-lába, így a közönség gyakran akár széksorok között is táncra perdül.
Balázs Számtalan külföldi boogie-woogie fesztiválon játszott már, szinte az összes ismert boogie zongoristával duettezett már. Hazánkban elsőként rendezte meg a műfajt népszerűsítő fesztivált (Boogiefeszt), ami az idén már kilencedjére kerül megrendezésre.

A zenekar honlapja:
www.mrfirehand.com


A koncert programja:

Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió
Mojo Workings
Tim Lothar
Jam Session

A koncert 7 órakor kezdődik a győri Amstel Hattyúban és előreláthatólag fél 11 körül fejeződne be.

Koncertek

Soron következő koncertjeink:
jún

HUNGÁRIA - Most vagy soha

/Budapest, Magyarország/
»
01
Puskás Aréna - Istvánmezei út 3-5., Budapest, Magyarország
2024-06-01 20:00
Hungária
Esemény
jún

Boogie Woogie Est a Muzikumban

/Budapest, Magyarország/
»
08
Muzikum Klub & Bisztró - Múzeum u. 7., Budapest, Magyarország
2024-06-08 20:00
Dániel Balázs Boogie Woogie Trió & Pleszkán Écska
Esemény
jún

Red Roosters koncert

/Nádszeg, Szlovákia/
Zárt körű »
14
Nádszeg - Nádszeg, Szlovákia
2024-06-14
Red Roosters, Dániel Balázs
A többi koncertet is látni szeretném »

Válassz nyelvet:


Bezárás